Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Světový hokej smutní: Johnny Gaudreau se svým bratrem zemřeli

Johnny Gaudreau © google.com

Johny Gaudreau se svým bratrem se stali oběťmi podnapilého řidiče. Oba bratři byli sraženi podnapilým řidičem automobilu během jízdy na kole. Den před svatbou jejich sestry.

Johny a Matthew Gaudreau nešťastně zahynuli během jízdy na kole

Šokující moment zasáhl všechny hokejové fanoušky nejen v USA, ale po celém světě. Johnny „Hockey" Gaudreau (31 let) tragicky zahynul společně se svým bratrem Matthewem (29 let) při jízdě na kole v okolí jejich rodiště v Salemu ve státě New Jersey.

Nehoda se stala ve čtvrtek večer kolem půl deváté. Viníkem byl podnapilý řidič, který srazil oba hokejisty a následně byl zatčen a obviněn ze zabití.

Jedenatřicetiletý Johnny Gaudreau byl ve svých začátcích v NHL považován za jednoho z nejtalentovanějších hráčů v historii USA. Po svém šokujícím přestupu z Calgary do Columbusu měl být ústřední postavou amerického klubu, ale bohužel odehrál jenom dvě sezony. Naposledy se představil divákům v Praze na mistrovství světa v hokeji, kde tým USA nestačil na domácí výběr české reprezentace.

Dva týdny před tragédií oslavil své jedenatřicáté narozeniny a společně se svým bratrem měli být dnes svědky na svatbě jejich sestry Katie ve Philadelphii. Jeho manželka Meredith zůstala sama společně s jejich dcerou Nou a synem Johnnym.

Gary Bettman: NHL je v šoku a zármutku

Ke smutné tragédii se vyjádřil i komisionář NHL Gary Bettman:

„Rodina NHL je šokována a zarmoucena. I když si Johnny díky svému nakažlivému citu pro hru a skvělým dovednostem na ledě vysloužil přezdívku Johnny Hockey, byl víc než jen oslnivým hokejistou; byl to milující otec a milovaný manžel, syn, bratr a spoluhráč, kterého si oblíbil každý, kdo měl to štěstí se s ním potkat."

Pro Columbus je to druhá tragédie v krátkém časovém sledu. Před třemi lety zahynul při nehodě s pyrotechnikou lotyšský gólman Matiss Kivlenieks.


Přečtěte si také: Start Jaromíra Jágra v ohrožení: Zranění ho vyřadí na 3–6 týdnů

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
55.7 ms