Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Šok v Extralize: Marek Zadina se rozhodl skončit v Pardubicích

Marek Zadina © hokej.cz

Velké překvapení přichází z Pardubic, kde končí Marek Zadina. Dvaapadesátiletý trenér se rozhodl sám od sebe ukončit kontrakt vicemistra.

Marek Zadina rezignoval na postu hlavního trenéra Pardubic

Vicemistr z loňské sezony a aktuálně druhý tým české Tipsport Extraligy, Dynamo Pardubice, musí řešit nepříjemné starosti. Po devíti odehraných zápasech se rozhodl na jeho lavičce ukončit své působení Marek Zadina.

Zda jeho rezignace na lavičce souvisí s možnými spekulacemi, kdo rozšíří „jeho" realizační tým. Spekulovalo se o příchodu Miloslava Hořavy, který by mohl rovnou nastoupit na hlavního trenéra – k dohodě zatím nedošlo.

Pardubice tak podruhé za sebou, zhruba po 9 měsících, opustil hlavní trenér, ačkoli se tým nacházel na shodném 2. místě. Odchod Václava Varadi doprovázely jiné okolnosti.

Pardubice získaly hvězdnou posilu v podobě Romana Červenky, nejproduktivnějšího Čecha na MS, člena All-Star týmu a nejlepšího hráče IIHF za předchozí sezonu.

Dynamo rozhodně nedominuje tak, jak by si představovalo a na kontě má dokonce 2 porážky a další 2 po základní hrací době.

Marek Zadina: Věřím, že můj odchod prospěje týmu

Zadina svůj odchod komentuje slovy: „Vždy jsem Dynamu dával všechno a doufám, že tak se tu na mě bude vzpomínat. Start do sezony nebyl z herního pohledu ideální a já věřím, že můj odchod tým odprostí od tlaku, pod kterým byl, a poslouží jako správný impuls. Přeji si, aby se Dynamu dařilo."

„Marek Zadina měl plnou podporu vedení klubu. To se snažilo realizační tým vhodně doplnit. Marek nás mezitím svým rozhodnutím zaskočil, ale plně ho respektujeme," neskrývá překvapení ředitel klubu Petr Sýkora.

Zároveň neztrácí naději, že se v budoucnu opět spojí cesty Marka Zadiny s klubem.

„Marek vždy dělal to, o čem si myslel, že je nejlepší pro A-tým. Od svého nástupu byl ve velmi obtížné pozici. I své působení v Dynamu zakončil rozhodnutím, o němž si myslel, že je nejlepší pro tým. Přeji Markovi vše nejlepší do budoucích angažmá a věřím, že naše cesty se časem znovu spojí."

Dočasně jeho pozici zastane sportovní manažer rezervního týmu Václav Baďouček.

Václav Baďouček


Přečtěte si také: Chyba v dokumentu: Tvůrci zaměnili otce Davida Pastrňáka

Zdroj: hokejportal.cz, hokej.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

TABULKA

no articles
110.5 ms