Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Radko Gudas se stal pátým českým kapitánem v NHL

Radko Gudas © sports.yahoo.com

Po dvou letech mají Kačeři nového kapitána. Radko Gudas povede klub do nové éry, ve které doufá v play-off

Radko Gudas byl jmenován kapitánem Anaheimu Mighty Ducks

Čerstvý mistr světa, známý český tvrďák s vizáží Buda Spencera, Radko Gudas, se trochu překvapivě stal novým kapitánem kalifornského celku Anaheim Mighty Ducks. Čtyřiatřicetiletý český obránce se stal teprve pátým Čechem, který bude mít na svém dresu písmeno „C".

Mezi jmény figurovali Troy Terry, Cam Fowler nebo Mason McTavish, nakonec Kačeři vsadili na Radka Gudase. Bek strávil pouhou sezonu v Anaheimu, kde si připsal 18 gólů (6+12) a +14 bodů do tabulky pravdy.

Proč zvolili právě Radka Gudase? Zkušenosti, postoj k mladším hráčům a celkový přístup v kabině, zhruba tak obhajovali svou volbu v Anaheimu. Známý tvrďák si rychle získal i diváky díky svým typickým zákrokům.

Radko Gudas

Radko Gudas: Jsem poctěn, že jsem byl jmenován kapitánem Ducks

„Jsem poctěn, že jsem byl jmenován kapitánem Ducks a povedu náš tým do vzrušující éry. Důvěru, kterou do mě vložil (generální manažer) Pat Verbeek, naše vedení, trenéři a spoluhráči, beru s hrdostí. Těším se, že budu reprezentovat Ducks na ledě i mimo něj," řekl
v prohlášení devátý kapitán v historii Anaheimu.

Mighty Ducks jmenovali kapitána po dvou letech, do té doby se určení hráči střídali. Předtím nosil „céčko" Ryan Getzlaf dlouhých 12 sezon. Před ním byli kapitánem Scott Nidermayer, Paul Kariya nebo Chris Pronger.

Mezi Čechy byl posledním kapitánem Milan Hejduk v Coloradu (2011-12). Vedle něj byli kapitány Jaromír Jágr, Patrik Eliáš nebo Robert Holík. Krátkodobě byli kapitány také Jaroslav Špaček a Filip Kuba – na měsíc.

Před Radkem Gudasem a Kačery stojí velká výzva: po šesti letech postoupit do play-off.


Přečtěte si také: Mladá Boleslav získala náhradu z Finska za zraněného Mosese

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
108.6 ms