Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Radek Faksa mění poprvé působiště v NHL. Míří do St. Louis

Radek Faksa © google.com

Po Jakubu Laukovi mění dres další český hokejista. Radek Faksa poprvé mění dres a míří do St. Louis Blues.

Odchovanec opavského hokeje, Radek Faksa, mění dres v NHL poprvé. Po devíti odehraných sezonách v dresu Dallas Stars zamíří do St. Louis Blues. Dallas si vybral Faksu jako třináctou volbu draftu v roce 2012. První sezonu za Dallas odehrál v ročníku 2015/16.

Důvodem výměny českého hráče do St. Louis bylo uvolnění místa v platovém stropu, takže St. Louis nemusel kompenzovat vůbec nic.

„Chci poděkovat Radkovi za všechno, co pro organizaci udělal. Na ledě i mimo něj se vždy choval profesionálně. Dlouhou dobu byl součástí našeho týmu a já přeji jemu i jeho rodině jen to nejlepší,” komentoval výměnu generální manažer Jim Nill.

Radek Faksa se v St. Louis shledá s Adamem Jiříčkem

Před pár dny byl avizován trejd Jakuba Lauka z Bostonu do Minnesoty Wild. Změna dresu by mohla Faksovi zajistit důstojnější postavení a více minut strávených na ledě. Ve třiceti letech může český útočník uplatnit své zkušenosti nastřádané ze svého působení u Stars.

V St. Louis se možná setká s Adamem Jiříčkem, který uzavřel tříletou nováčkovskou smlouvu se St. Louis poté, co byl draftován. V minulosti zde hráli například Petr Čajánek, Vladimír Sobotka, Martin Ručinský a naposledy Jakub Vrána.

Bilance Radka Faksy v NHL:

Soutěž

OZ

G

A

B

+/-

Základní část

638

89

111

200

-11

Play off

79

9

11

20

-7


Přečtěte si také: Jakub Lauko se stěhuje z Bostonu do Minnesoty

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

  • nenalezen žádny zápas

TABULKA

no articles
46.2 ms