Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Přestupová bomba: Roman Červenka se stává novou posilou Pardubic

Roman Červenka © google.com

Pardubice získaly nejlepšího hráče sezony podle IIHF. Roman Červenka se vrací do české Extraligy.

Čerstvý mistr světa a kapitán české hokejové reprezentace, po dlouhých osmi letech, opouští Švýcarsko a vrací se domů do Česka. Odchovanec pražské Slavie se upsal Pardubicím, které usilují o mistrovský titul. Naposledy prohrály s Třincem 3:4. Dynamo čeká marně na titul dvanáct let a příchod Romana Červenky má dodat vítěznou mentalitu do týmu. Dočkali jsme se tak předčasných Vánoc, Extraliga nalákala do své nejvyšší soutěže opravdu velmi zvučné jméno.

Roman Červenka má na svém kontě neuvěřitelných 364 bodů za 321 odehraných zápasů ve švýcarské lize. Podobnou produktivitu vykazoval také v českém nároďáku. Dá se očekávat, že v podobné formě ho potká i nadcházející sezona.

Roman Červenka: Extraliga má vysokou úroveň

Svůj návrat si vysvětluje český kapitán jednoduše: „liga má skvělou kvalitu. Mě ani tým nečeká nic jednoduchého, ale těším se. Je to velká výzva a pokusíme se naplnit cíle, které máme před sebou.” Osmatřicetiletý útočník podepsal s Dynamem smlouvu na dva roky. Zpočátku to vypadalo jako vtip, když se hemžily zprávy, že by se Roman Červenka mohl stát novou posilou Pardubic.

Nakonec vše vyšlo a majiteli Dynama Petru Dědkovi vyšly námluvy s hráčem i jeho agentem. Přitom ještě před pár dny se spíše objevovaly spekulace o tom, že Roman Červenka zůstane ve Švýcarsku. Kapitán české hokejové reprezentace dělal poslední dva roky kapitána i ve švýcarském Rapperswilu, zda bude kapitánem i v Pardubicích, to si ještě musíme počkat.

Roman Červenka není jedinou zvučnou posilou Pardubic pro nadcházející sezonu. Do východočeského týmu přišel Jiří Smejkal, který nezažil příliš povedené angažmá v NHL. Červenka hrával v minulosti především za svůj mateřský klub Slavia Praha a po návratu
z ruské KHL také za Chomutov, který vedl Vladimír Růžička. Na ledě se „Červus" potká ještě
s Jaromírem Jágrem, pro kterého to bude zřejmě poslední sezona v kladenském dresu.


Přečtěte si také: Radim Zohorna opouští po čtyrech letech NHL a míří do Švýcarska

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
75.7 ms