Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Petr Nedvěd končí na pozici generálního manažera české hokejové reprezentace

Petr Nedvěd © google.com

Bývalý skvělý hokejista končí z rodinných důvodů. Hlavním adeptem na jeho náhradu je Martin Havlát.

Petr Nedvěd končí v roli generálního manažera české hokejové reprezentace

Někdejší bývalý vynikající hokejista, Petr Nedvěd, který reprezentoval nejen Česko, ale i Kanadu, opět končí u české hokejové reprezentace na postu generálního manažera. Za skončení mohou osobní problémy v rodině, kvůli kterým již jednou skončil u nároďáků.

Dvaapadesátiletý Nedvěd poprvé usedl do funkce v roce 2018, kdy postupně začal spolupracovat s Milošem Říhou, Filipem Pešánem, Karim Jalonenem a naposledy s Radimem Rulíkem. Již jednou si Nedvěd vyžádal roční přestávku – po bronzovém úspěchu v roce 2022. Tehdy mohly za přerušení rovněž osobní důvody.

Alois Hadamczik potvrdil, že Petr Nedvěd na vlastní žádost ukončil spolupráci na konci srpna. Zároveň tvrdí, že je opět možné obnovit spolupráci, pokud se situace v osobním životě zlepší.

Adeptem číslo jedna je Martin Havlát

Kdo půjde místo Nedvěda? Hlavním adeptem je další bývalý skvělý český hokejista – Martin Havlát. V minulé sezoně úzce spolupracoval s Nedvědem.

„Čekám na Martinovo stanovisko, zda převezme Petrovu odpovědnost a jeho kompetence. Dva roky u národního týmu byl, řadu věcí dělali společně. Pokud dostanu kladnou odpověď, vše by pokračovalo v zaběhnutých kolejích, což si i přeju," řekl Hadamczik.

Hlavním úkolem Nedvěda byla zejména komunikace s hráči působícími v zámořské NHL, aby po konci sezony mohli posílit českou hokejovou reprezentaci. I díky němu tak měli šanci čeští fanoušci Davida Pastrňáka, Martina Nečase a další esa, díky kterým jsme získali cenné zlato na domácím mistrovství světa v hokeji 2024.

Pavel Nedvěd s Martinem Havlátem


Přečtěte si také: Dominik Kubalík se po pěti letech vrací z NHL do Švýcarska

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
82.8 ms