Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Pardubice hlásí další posilu: Přichází zkušený obránce Andrej Šustr

Andrej Šustr © hcdynamo.cz

Třiatřicetiletý obránce Andrej Šustr se stává třetí posilou Dynama Pardubic. Zkušený obránce má pomoci Dynamu k vytouženému titulu.

Neuvěřitelné a šokující! Přesně tak by se dala shrnout přestupová aktivita vicemistra Extraligy – Pardubic. Dynamu nestačí, že do týmu přivedl Jiřího Smejkala a Romana Červenku. Slavný klub s jasným cílem vyhrát Extraligu přivedlo další zvučné jméno se zkušenostmi z NHL – Andreje Šustra. Klub avizoval příchod dalšího hráče, ale vystavil pouze plakát bez identity
s nápisem „Kdo je kluk z plakátu?"

Odchovanec plzeňského hokeje se vrací do české Extraligy po dlouhých šestnácti letech strávených v zahraničí, převážně v zámořské NHL a AHL. Třiatřicetiletý obránce má přinést cenné zkušenosti do obranných řad Pardubic.

„Naše obranné řady vyztuží velmi zkušený hráč. Andrejův životopis mluví za vše, přichází
k nám kvalitní bek, který působil v těch nejlepších světových soutěžích a nyní chce prodat své zkušenosti v Extralize. Jsem rád, že v našem dresu," komentoval novou posilu majitel Pardubic Petr Dědek.

Andrej Šustr: Obránce se zkušenostmi z NHL

Andrej Šustr má na kontě necelých 400 zápasů v zámořské NHL, převážně v dresu Tampy Bay Lightning a Anaheimu. Dva roky strávil v ruské KHL, kde oblékal dres čínského Kunlunu. Naposledy působil v německé DEL, kde strávil pouze jednu sezonu, než se upsal Dynamu.

Šustr má také zkušenosti s národním týmem, kde nastoupil ke 31 zápasům. V českém výběru nechyběl na Světovém poháru v roce 2016, nebo na MS 2021 v Rize. Letos byl součástí také Rulíkova výběru před samotným MS, na závěrečný turnaj se však nevešel.

Andrej Šustr má pověst spíše defenzivně laděného obránce, což může pomoci Dynamu, neznamená to, že by se neuměl opřít i do ofenzivy. v Německé lize si připsal 20 bodů ve 44 zápasech (2+18).

„Věříme, že Andrej vnese do naší hry více tvrdosti. Je to velice zkušený obránce a věříme, že bude platný nejen v základní části, ale také v play off zápasech všech soutěží, které nás čekají," očekává obráncův přínos Petr Dědek.

Nová akvizice se nemůže dočkat až naskočí na tuzemské ledy a zahraje si se svými spoluhráči před výbornou kulisou Dynama.


Přečtěte si také: Litvínov může jásat: Zlatý mistr světa Ondřej Kaše zůstává

Zdroj: hokejportal.cz, hcdynamo.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
96.1 ms