Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Kanada - Rakousko 7:6pp: Neuvěřitelný comeback Rakouska ve třetí třetině jim získal druhý historický bod proti Kanadě

Střídačka Rakouska © google.com

Jestli je v ostravské skupině živo, když hraje Slovensko, tak kdo se stará o show v pražské O2 Areně? Není to překvapivě nikdo z hlavních tahounů, ale Rakousko

MS v hokeji 2024: Kanada - Rakousko 7:6pp

Před turnajem bylo rozložení sil jasné. Rakousko patřilo mezi jasné outsidery této skupiny, což potvrdil i první zápas proti Dánsku, se kterým prohrálo 1:5. Co ovšem následovalo v neděli večer proti Švýcarsku, a ještě před pár momenty proti Kanadě, nad tím rozum zůstává stát.

Rakousko překvapilo Švýcarsko, se kterým dlouho vedlo, ale vinou několika vyloučení nakonec gólem minutu před koncem utkání o gól prohrálo. Tímto zápasem si Rakousko získalo respekt.

Po jednodenní pauze se v dnešním zápase představilo proti Kanadě. Kanada se svým soupeřem nemazlila a chtěla navázat na předchozí vysokou výhru z předchozího šampionátu konaného v Česku (2015). Tehdy nabitý kanadský tým zdolal Rakousko 10:1. Dnešní zápas pokračoval v podobném duchu. Kanada se bavila hokejem, vytvářela si šance a po konci druhé třetiny svítil na ledové kostce stav 6:1

Mistrovství světa v hokeji 2024: Kolaps Kanady ve třetí třetině a neuvěřitelný comeback Rakouska

Do třetí třetiny vstupovalo Rakousko v početní výhodě, ale nedokázalo jí využít. Co se dělo o dvě minuty později, mělo vliv na celý zbytek zápasu. ve 44. minutě se krásnou akcí blýskl bývalý hráč Komety Brno, Peter Schneider a předložil skvělý pas před bránu, kde se nacházel Benjamin Baumgrtner a snížil na 2:6 z pohledu Rakouska.

O minutu později se prosadil sám Peter Schneider po výborné střele švihem - 3:6. Na hře Kanady se projevila určitá nervozita, ale i takto byli stále oni, kdo zakončoval.

V 51. minutě přišla další branka rakouského týmu, prosadil se hráč Dominic Zwerger po střele z levého kruhu a mířil přesně mezi betony - 4:6

Rakousku dodaly tyto branky novou sílu a hráči Kanady působili zmateně a opařeně. Komerční přestávka z 56. minuty nepomohla Kanadě, ale v laufu hrajícímu Rakousku. Trefil se kdo jiný, než Peter Schneider - 5:6.

O2 Arena byla u vytržení, diváci byli vzrušeni divokým závěrem a čekalo, zda Rakousko odvolá gólmana a pokusí se vyrovnat. První pokus odvolání nevyšel, když došlo ke ztrátě puku. Napodruhé se odvolání gólmana podařilo a Marco Rossi srovnal stav na 6:6 v čase 59:11. Další gól nepadl a Rakousko senzačně získalo remízu proti favoritovi.

Vyrovnávací branka Marca Rossiho:

Prodloužení mělo rychlý konec, prosadil se John Tavares po střele zápěstím, hned po patnácti vteřinách.

MS hokej 2024: Má Česko důvod se bát Rakouska?

Rakousko si zaslouží uznání, co dokázalo v sobotu proti Švýcarsku (5:6) a nyní proti Kanadě (6:7pp). Nikdo by před zápasem nečekal, že Kanadu obere o body, a už vůbec ne po konci druhé třetinou, kterou prohrávalo 1:6. Předvést takový comeback do zápasu mají problém kolikrát předvést silné týmy, natož naprostý outsider a nasázet pět gólů Kanadě, jenom v jedné třetině.

Rakousku se podařil tento husarský kousek teprve podruhé v historii vzájemných zápasů. Naposledy se jim podařilo získat rovněž bod, a to také na šampionátu v Česku v roce 2004. Rakouský tým si zaslouženě užil ovace ve stoje za svůj výkon z dnešního večera.

Jak to vypadá, tak český národní tým čeká velký oříšek. Rakousko bude jistě povzbuzeno těmito výkony a ziskem bodu proti hráčům se znakem javorového listu. Nesmíme zapomenout, že i nás, Rakousko porazilo na samostatné nájezdy, a to před dvěma lety (1:2sn).

Utkání Česka s Rakouskem je na programu v pátek 17. května ve 20:20.

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
73.4 ms