Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

MS v hokeji 2024: Lukáš Dostál hodnotil utkání a popsal svůj fantastický zákrok

Lukáš Dostál © google.com

Lukáš Dostál předvedl fantastický zákrok, který popsal v rozhovoru. Pochválil také sílu týmu.

MS hokej 2024: Lukáš Dostál bravurně zachránil český tým ve vyložené šanci Dánů

Lukáš Dostál patří mezi nejlepší gólmany na Mistrovství světa v hokeji 2024, pokud jde o statistiky. Je pravdou, že mu poslední zápas s Dány uškodil, jinak byl mezi nejlepší trojicí po vychytané nule s Finskem a jedním inkasovaném gólu od Švýcarů.

„Rozhodně to nebylo jednoduché a oni měli dobrý start a my jsme se pak dostali do hry. Takový zápas nahoru-dolů, ale myslím si, že jsme ukázali sílu týmu, zejména za stavu 3:3. Jsme rádi za tři body,” řekl Dostál o zápase s Dánskem.

Lukáš Dostál předvedl velmi důležitý zákrok sedm a půl minuty před koncem druhé třetiny. Po zablokované střele dánského beka se dostal puk k neobsazenému Aagaardovi, který mohl pohotově zakončit do odkryté brány. Proti však byl Lukáš Dostál a zázračně hokejkou zachránil puk směřující do odkryté brány.

„Měl jsem trošičku štěstí, tam se to nadvakrát odrazilo a najednou to dostal na hokejku. Měl jsem trochu více času na reakci, díky tomu, že mu tam někdo zablokoval hokejku, a až poté vystřelil. Tohle se povede jednou za čas, ale samozřejmě se později ukázalo, jak to byl důležitý zákrok. Jak říkám, jsem rád za tři body,” okomentoval svými slovy svůj fantastický zákrok Lukáš Dostál.

Tým ukázal velikou sílu

V první třetině byli lepší Dánové, ale českému týmu pomohlo vyrovnání před koncem utkání. Momentů během celého zápasu bylo mnoho. Nicméně, která situace byla podle českého brankáře naprosto zlomová?

„Já si myslím, že jsme podstatě celý zápas dominovali. Bylo tam pár takových momentů, na které se určitě podíváme a musíme si na ně dát pozor. Myslím si, že zápas se zlomil za stavu 5:3 nebo 6:3. Tým ukázal velikou sílu a jsem na kluky moc pyšný.”

Pokud byla slabina českého týmu střelecká produktivita, úvody zápasů jsou dalším slabým místem českého týmu. Česká hokejová reprezentace dominovala v úvodu zápasu proti Finsku, ale od té doby nepředvedla tak dominantní výkony. Proti Norsku prohrála první třetinu 2:3, proti Švýcarsku 0:1 a proti Dánsku vyrovnávala až ke konci.

Na otázku, v čem vidí problém českého týmu v úvodech, zápasu Lukáš Dostál odpověděl: „Tak nevím, myslím si, že to je možná otázka lepší mentální přípravy, ale říkám v ten zápas oni dali gól a my hnedka poté. Určitě bude o čem diskutovat, ale nechtěl bych to tady již dál rozebírat.”

Lukáš Dostál odchytal tři zápasy, zatímco Petr Mrázek pouze jeden, ve kterém neměl příliš lichotivá čísla. Přesto Mrázek po úvodním zaváhání dotáhl tým k vítězství. Na otázku, zda je oficiálně brán jako jednička, odpověděl: „To bych neřekl, my se s Ondrou (trenér brankářů Ondřej Pavelec) bavíme, jdeme zápas od zápasu.”


Přečtěte si také:

MS v hokeji 2024: Češi konečně zlomili prokletí s Dánskem a vstřelili sedm branek

Jiří Kalous věří v dnešní ukončení negativní série s Dány

Kanada - Rakousko 7:6pp: Neuvěřitelný comeback Rakouska ve třetí třetině jim získal druhý historický bod proti Kanadě

Radko Gudas oceňuje týmovou bojovnost

Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť twitter / @czehockey
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
51.0 ms