Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

MS v hokeji 2024: Česko si poradilo s Velkou Británii a vyhrálo 4:1

Ondřej Kaše slaví gól z přesilovky © google.com

Český tým si poradil s Velkou Británii 4:1 a posunul se na první místo v tabulce. V zápase zazářil kapitán Roman Červenka, který si připsal čtyři asistence.

MS v hokeji 2024: Česko - Velká Británie 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

Branky: 3. L. Sedlák (R. Červenka, J. Krejčík), 25. J. Krejčík (R. Gudas, R. Červenka), 21. L. Sedlák (R. Červenka, O. Kaše), 33. O. Kaše (L. Sedlák, R. Červenka)

Česko: L. Dostál - R. Gudas, J. Krejčík, J. Rutta, M. Kempný, T. Kundrátek, L. Hájek, D. Špaček - O. Kaše, L. Sedlák, R. Červenka - M. Nečas, D. Tomášek, O. Palát - M. Stránský, , D. Voženílek, D. Kubalík - J. Flek, J. Kondelík, O. Beránek

Velká Británie: B. Bowns - D. Phillips, B. O'Connor, M. Richardson, S. Ruopp, S. Jones, N. Halbert, E. Mosey, J. Batch - J. Curran, B. Perlini, L. Kirk - R. Dowd, C. Neilson, B. Lake - O. Betterdige, R. Lachowicz, S. Norris - S. Duggan, B. Davies, C. Critchlow

Rozhodčí: M. Pearce (CAN), M. Tscherrig (SUI) - D. Fuchs (SUI), L. Nikulainen (FIN)

Poměr střel: 45 - 15

Stadion: O2 Arena, Praha

Počet diváků: 17 413

Česko dominovalo v zápase proti Velké Británii a připsalo si další tři body. V zápase se výrazně prosadil Roman Červenka, který asistoval u všech čtyř gólů a Lukáš Sedlák, který vstřelil dva góly a jednou asistoval.

První třetina: Dva góly v úvodu třetiny

Hned v úvodu vlétli Češi do zápasu jako uragán a Roman Červenka nebyl daleko od prvního gólu. Právě Roman Červenka připravil první gól pro Lukáše Sedláka, když po svém úniku nedokázal překonat Bownse, ale z následné dorážky se Lukáš Sedlák nemýlil - 1:0.

O dvě minuty později si navedl puk do mezikruží a střelou zápěstím překonal Bownse - 2:0.

V osmé minutě se šikovně uvolnil Martin Nečas, ale jeho pokus skončil na tyči. O minutu později se opět rozezněla tyčka po střele Libora Hájka.

Český tým měl místy až drtivý tlak, ale nedokázal přetavit své úsilí v další góly. Lukáš Dostál musel taky zůstat v pozoru ke konci třetiny, kdy hráli Britové přesilovou hru.

Celkově český tým přestřílel Velkou Británii 20 - 7.

Roman Červenka si připsal čtyři asistence

Vstup do druhé třetiny měl český tým opět skvělý, když v brejku Roman Červenka předložil puk Lukášovi Sedlákovi, který zvýšil na 3:0.

O minutu a půl později se zaradovali také Britové. Z přesilové hry se prosadil Evan Mosey po přihrávce Liama Kirka.

Ve druhé třetině se ukázali o něco více Britové, ale ani tak to nestačilo na kontaktní gól a český tým opět začal přidávat na tempu. Puk rozvlnil síť až ve 33. minutě střelou Ondřeje Kašeho, který zakončoval z první po vydařené kombinaci v přesilové hře. U gólu byl opět Roman Červenka, který si tak připsal čtvrtou asistenci v zápase.

Skóre 4:1 zůstalo až do konce zápasu i přes značné množství šancí ve třetí třetině. Český tým se prezentoval pěknou kombinační hrou a nyní ho čeká dvoudenní odpočinek před úterním odpoledním zápasem proti Kanadě.

Sestřih zápasu:

Přečtěte si také:

Hvězdné posily z NHL: Nečas míří do Prahy. Boston selhal - Pastrňák a Zacha jsou volní

MS v hokeji 2024: Hvězdná posila pro Česko? Martin Nečas Stanley Cup nezíská

David Tomášek je důležitým článkem české hokejové reprezentace na MS v hokeji 2024

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
74.7 ms