Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

MS v hokeji 2024: Češi zlomili nepříznivý stav a otočili zápas s Norskem

Norsko - Česko © google.com

Čeští hokejisté zvládli úspěšně i svůj druhý zápas ve skupině. Svěřenci Radima Rulíka dokázali otočit nepříznivý vývoj 1:3 a nakonec otočili zápas a zvítězili 6:3

MS v hokeji 2024: Norsko - Česko 3:6 (3:2, 0:1, 0:2)

Branky: 7. S. Solberg (P. Thoresen, M. Zuccarello), 13. N, Steen (M. Trettenes), 17. E. Salsten (S. Solberg, M. Zuccarello). - 7. R. Červenka (T. Kundrátek, O. Kaše), 18. R. Červenka (L. Sedlák, O. Kaše), 36. O. Beránek (M. Kempný), 46. M. Stránský (J. Krejčík, D. Kämpf), 57. T. Hájek (O. Palát), 60. O. Palát (D. Kämpf, D. Voženílek)

Česko: P. Mrázek - R. Gudas, J. Krejčík, J. Rutta, M. Kempný, T. Kundrátek, L. Hájek, D. Špaček - O. Kaše, L. Sedlák, R. Červenka - D. Kubalík, D. Tomášek, O. Palát - M. Stránský, D. Kämpf, D. Voženílek - J. Flek, J. Kondelík, O. Beránek

Norsko: H. Haukeland - J. Johannesen, E. Solberg, I. Hansen, M. Norstebo, M. Krogdahl, C. Kasastul, M. Trettenes, S. Engebraten - P. Thoresen, E. Salsten, M. Zuccarello - T. Berg-Paulsen, M. Vikingstad, T. Olsesn - N. Steen, P. Vesterheim, M. Brandsegg-Nygard - A. Martinsen. H. Salsten, M. Ronnild.

Rozhodčí: T.Hronský (SVK), S. MacFarlane (USA) - T. Heffner (GER), L. Lundgren (SWE)

Poměr střel: 11 - 49

Stadion: O2 Arena, Praha

Počet diváků: 17 413

Čtyři střely - Tři góly

Česko provedlo pouze jednu změnu oproti zápasu s Finskem. Petr Mrázek začínal zápas jako gólman. Norsko udělalo také změnu na pozici brankáře a do brány se postavil Haukeland. Češi vstoupili do utkání ve stejném duchu jako v pátek proti Finsku. Svého soupeře mačkali a v sedmé minutě přišla odměna v podobě gólu Romana Červenky, který po krásné otočce vymetl šibenici.

O 31 vteřin později přišla odpověď Norů, když vyrovnal střelou zápěstím Stian Solberg, která proklouzla Mrázkovi pod betonem.

Český tým však nepolevoval v aktivitě a nadále mačkal Nory. O tři minuty později se řítil Dominik Kubalík na branku Norů, ale bekhendem neprostřelil Haukelanda.

Ve 13. minutě chyboval David Špaček v přesilové hře a z následného brejku Norové podruhé udeřili, když se prosadil Steen po přihrávce Trettenese. Petr Mrázek vystihl úmysl Steena, ale puk mu projel opět pod betonem.

V 17. minutě přišla další rána, když se z úhlu prosadil E. Salsten a zkáza byla dokonána. Norsko vstřelilo tři góly ze čtyř střel a Petr Mrázek byl zralý na střídání.

O necelou minutu, Ondřej Kaše a Lukáš Sedlák skvěle zaforčekovali a Sedlák předložil puk před bránu, kde se nenacházel nikdo jiný, než Roman Červenka, a snížil na 2:3.

Ve zbytku došlo na zbytečná vyloučení a do druhé třetiny šli Norové s dvojnásobnou přesilovkou.

Drtivý tlak ve druhé třetiny přinesl pouze jeden gól

Druhou třetinu Češi přežili dvojnásobné oslabení a nedovolili Norům vůbec nic. Ti se snažili kombinovat, ale nestříleli.

Po čtyřech minutách plachtil dopředu Ondřej Beránek s Flekem, ale jeho otočka zpoza brány nevyšla, ačkoli řešení celé situace bylo správné.

V desáté minutě mohlo přijít vyrovnání, když Roman Červenka šikovně přihrával krosem na Ondřeje Kašeho, ale ten Haukelanda neprostřelil a další přesilovka zůstala nevyužita.

Ve 36. minutě vjel agilní Ondřej Beránek do pásma Norů a navedl si puk na pravou stranu, a z pravého kruhu prostřelil střelou zápěstím Haukelanda a vyrovnal na 3:3.

Tři minuty před koncem oslabil Radko Gudas, když si nasadil helmu a pokračoval ve hraní. Pravidla IIHF jsou odlišná v tomto ohledu oproti NHL, a hráč nemůže pokračovat, ani pokud si ji opětovně nasadí, oproti NHL.

Česko přestřílelo svého soupeře v poměru 21:1!

Otočení zápasu

Zápas pokračoval náporem českého týmu. Po šesti minutách třetí třetiny hala explodovala nadšením! Obránce Jakub Krejčík vystřelil zápěstím od modré čáry na Haukelanda a puk se zasekl do Matěje Stránského a záhadným způsobem zapadl za brankovou čáru a Češi otočili nepříznivý vývoj utkání a podruhé v zápase vedlo.

Nervozita v řadách Norů stoupala a jejich největší hvězda, Mats Zuccarello, byl vyloučen za hrubost po ataku na Radka Gudase. Ale ani v tomto případě nedokázali Češi využít početní výhodu.

V čase 56:59 skóroval obránce Libor Hájek po razantní střele z nápřahu z levé strany a ukazatel skóre ukazoval výsledek 5:3. Na gól mu přihrával Ondřej Palát.

Minutu před koncem došlo k poslední změně skóre, když se prosadil Ondřej Palát do prázdné brány po hezké přihrávce Davida Kämpfa, a stav utkání byl 6:3.

Tým vedený Radima Rulíka ukázal obrovskou sílu, když dokázal zvrátit nepříznivý stav 1:3 a zvítězit 6:3. Petr Mrázek příliš svým spoluhráčům nepomohl v první třetině, ale poté již nepustil ani jednu střelu Norů.

Kapitán Roman Červenka oslavil svůj jubilejní 200. zápas dvěma důležitými brankami a byl strůjcem vítězství. Celkově tým šlapal na 110 % a svého soupeře brutálně přestřílel v poměru 49:11.

Česku však stále chybí typický střelec, který by proměňoval šance, a z týmu se to zatím nikomu nedaří, s výjimkou Romana Červenky. Už teď je jasné, že Martin Nečas český národní tým zatím neposílí, protože Carolina zdolala Rangers 4:3.

Sestřih zápasu:

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

TABULKA

no articles
120.2 ms