Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

MS v hokeji 2024: Češi poprvé prohráli, Švýcarsko bylo úspěšnější v samostatných nájezdech

Rozhodující nájezd Kurasheva © google.com

Česko nestačilo na Švýcarsko, na které neumí hrát v poslední době. Utkání rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých byli Švýcaři úspěšnější.

MS v hokeji 2024: Švýcarsko - Česko 2:1sn (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 2:1)

Branky: 14. K. Fiala (N. Hischier, R. Josi), rozhodující samostatný nájezd P. Kurashev - 36. M. Stránský (D. Špaček, R. Červenka)

Česko: L. Dostál - R. Gudas, J. Krejčík, J. Rutta, M. Kempný, T. Kundrátek, L. Hájek, D. Špaček - O. Kaše, L. Sedlák, R. Červenka - D. Kubalík, D. Tomášek, O. Palát - M. Stránský, D. Kämpf, D. Voženílek - J. Flek, J. Kondelík, O. Beránek

Švýcarsko: L. Genoni - A. Glauser, R. Josi, D. Kukan, J. Siegenthaler, R. Loeffel, Ch. Marti, M. Fora, S. Jung - C. Bertschi, N. Hischier, K. Fiala - N. Niederreiter, K. Jager, S. Andrighetto, D. Simion, S. Senteler, F. Herzog - A. Ambühl, C. Thurkauf, P. Kurashev

Rozhodčí: A. Ansons (LAT), A. Schrader (GER) - O. Durmis (SVK), A. Nyqvist (SWE)

Poměr střel: 26 - 24

Stadion: O2 Arena, Praha

Počet diváků: 17 413

Šest bodů po třech úvodních zápasech

Celkem těžký los na úvod mistrovství světa čekal na české hokejisty, kteří si na úvod poradili s Finskem, poté zdolalo nepříjemné Norsko a včera vydolovali bod, když neuspěli v loterii na samostatné nájezdy.

Švýcarsko zatím narazilo na papírově slabší soupeře, ale v nedělním večerním zápase se nečekaně protrápilo k výhře nad Rakouskem až v závěru utkání.

První polovina zápasu se přitom nevyvíjela vůbec podle představ a opticky bylo lepší Švýcarsko, které si tvořilo nebezpečnější šance. Švýcaři přivezli do Prahy osobnosti z NHL a na dnešní zápas byl připravena také další posila z NHL, Kevin Fiala. A byl to právě Fiala, kdo exceloval. Nejenže vstřelil úvodní branku zápasu, ale také si suverénně počínal při nájezdech.

Na Švýcarech nešlo zpočátku vidět, že měli v nohách nečekaně těžký zápas předchozí den. Naopak Češi, i přes odpočinek ti, byli ti, kteří v soubojích zaostávali.

Švýcaři byli první, kdo v zápase udeřili, a jak jinak, než právě z přesilové hry. Kevin Fiala nachytal Lukáše Dostála a dokonale vymetl víko v přesilové hře 1:0.

Rvačka nastartovala český tým

Ve druhé třetině se obraz hry neměnil, a Češi nadále ztráceli v osobních soubojích, dokud nedošlo k incidentu za bránou, kterou vyprovokoval Beránek. Tento moment nastartoval tým Radima Rulíka a Češi měli k dispozici přesilovou hru.

Sedmnáct vteřin po jejím začátku se prosadil Matěj Stránský po asistencích Davida Špačka a Romana Červenky. Od tohoto momentu se Češi zvedli psychicky i fyzicky a hra se vyrovnala. Zlepšený výkon probudil také diváky v hledišti.

Přicházely další šance, ale neúspěšně. Nejméně se dařilo Dominiku Kubalíkovi.

Utkání nakonec šlo až do prodloužení, které nabídlo zajímavé šance, ale ani jedna z nich neskončila gólem.

Utkání šlo až do samostatných nájezdů, v nichž si suverénně poradil Kevin Fiala. Matěj Stránský dokázal srovnat skóre. Třetí gól po sobě padl z hokejky Philippa Kurasheva.

Diváci možná čekali záživnější zápas, ale je důležité, že se český tým nesložil a dokázal se vzpamatovat z utlumeného výkonu a vyrovnat. Nicméně obraz hry ukázal, že tým potřebuje posílit. Dominik Kubalík hraje čím dál hůře, naopak výkon Matěje Stránského jde nahoru.

Carolina porazila New York Rangers a příchod Martina Nečase je zatím v nedohlednu. Stav série je 2:3 z pohledu Caroliny. 

Sestřih zápasu:


Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

TABULKA

no articles
120.0 ms