Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Mladá Boleslav získala náhradu z Finska za zraněného Mosese

Julius Junttila © bkboleslav.cz

Do Mladé Boleslavi přichází zkušený finský útočník z Karpatu. Pokud se prosadí, Boleslav uplatní opci a podepíše třiatřicetileté křídlo.

Do Mladé Boleslavi přichází Julius Junttila

Česká Tipsport Extraliga startuje zítřejším zápasem mezi oběma finalisty Spartou a Třincem. Mladou Boleslav čeká první zápas, stejně jako zbytek týmů, ve středu. Mladá Boleslav má za cíl rozhodně skončit lépe v tabulce než předchozí sezonu. Do svého týmu přivedla posily. Bohužel pro ní, očekáváná posila, americký útočník Steve Moses, se zranil a bude mimo hru do konce sezony.

Vedení BK Mladá Boleslav se snažilo hledat adekvátní náhradu, což je vždycky problém, jelikož většina hráčů je rozebrána po konci sezony. Nakonec se Bruslaři dočkali a získali třiatřicetiletého finského útočníka s velkými zkušenostmi do svého kádru. Středočeši získali Junttilu zatím na měsíc, poté se uvidí, zda uplatní opci na trvalý přestup.

„Julius Junttila je výsledkem našeho snažení o posílení týmu po zranění Steva Mosese. Je to šikovný levák, který má spoustu zkušeností z finského, švédského, ale i mezinárodního hokeje," říká sportovní ředitel Tomáš Vlasák.

Samotný přestup se urodil velmi rychle, takže během nedělního dne přiletěl Junttila do Česka a dnes absolvoval první trénink.

„Samozřejmě přichází ve složitém období, jen pár dní před začátkem ligy, a s českým hokejem nemá zkušenosti, takže bude na nás všech mu pomoct. Pevně věříme, že jsme vybrali dobře, že i on sám se u nás bude cítit dobře, a že za měsíc smlouvu prodloužíme," dodává Vlasák.

Julius Junttila

Zkušený útočník se třemi ligovými tituly z Finska

Jaké má herní zkušenosti? Velmi zajímavé, tak například byl členem reprezentačního výběru na ZOH 2018, před třemi lety ještě patřil mezi téměř stabilní hráče reprezentace. V minulosti působil v KHL nebo ve švédské lize. Převážnou část kariéry strávil v Karpatu a chvíli v Jokeritu.

V poslední sezoně za Karpat si připsal 36 bodů za 11 gólů a 25 asistencí. Celkem nastoupil
k 550 zápasům, v nichž si připsal 343 bodů (147+196) za Karpat. Mladá Boleslav tak opravdu získala velmi zajímavého hráče, který se může stát tahounem. V Boleslavi má výhodu, že narazí na své krajany – Alex Lintuniemi a Aleksi Rekonen.

„Čekají mě čtyři týdny tvrdé práce a doufám, že to dopadne dobře. Pro klub i pro mě," prohlašuje nová akvizice Mladé Boleslavi, Julius Junttila.


Přečtěte si také: Mladá Boleslav přišla o zkušeného amerického útočníka

Zdroj: hokejportal.cz, bkboleslav.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
161.5 ms