Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Martin Nečas zůstává v Hurricanes, s klubem se dohodl na další dva roky

Martin Nečas © google.com

Martin Nečas nakonec nezmění dres v NHL. Odchovanec Komety se dohodl na dvouleté smlouvě s Canes.

Pětadvacetiletý mistr světa Martin Nečas se dohodl s Carolinou Hurricanes na nové dvouleté smlouvě. Český útočník si ročně vydělá 6,5 milionu dolarů. Nečas měl doposud smlouvu, díky které vydělal pouze 3 miliony dolarů ročně. Budoucnost Martina Nečase v Carolině byla v nedohlednu, v souvislosti s jeho angažováním se objevilo dost zájemců. Nejatraktivnější varianta z pohledu českého fanouška se rýsovala do Bostonu Bruins.

Pár dní před plánovaným arbitrážním řízením (4. srpna) nakonec došlo k domluvě mezi oběma stranami.

„Člověk si to nesmí brát osobně. Tým vás chce, ale snaží se vás dostat za nejnižší cenu. Přijdu tam, poslechnu si, jak jsem špatnej, a pak si podáme ruku a podepíšeme smlouvu," řekl před pár dny Nečas o blížící se arbitráži.

Martin Nečas má za sebou mimořádně úspěšnou sezonu. V dresu Canes navázal na předchozí sezonu, byť nedosáhl na taková čísla, byl velice platným hráčem pro Carolinu a v play off patřil k nejproduktivnějším hráčům amerického celku (9 bodů v 11 zápasech).

Po vyřazení Caroliny s New York Rangers se rozhodl posílit český národní tým na domácím MS 2024 v Praze a udělal dobře. Jeho přítomnost zvýšila šance českého týmu na historický triumf a za odměnu se dočkal zlatých medailí a poháru pro mistry světa.

Po MS přiznal, že hrál se zdravotními obtížemi, ale na ledě to nešlo poznat. V pěti zápasech získal sedm bodů (1+6) a patřil k tahounům domácího výběru.

„Martin je gólovou hrozbou pro soupeře, kdykoli má puk na hokejce. Bude hrát klíčovou roli v dalším úspěchu našeho klubu," pěl slova chvály nový generální manažer klubu, Eric Tulsky.

Martin Nečas


Přečtěte si také: Pardubice hlásí další posilu: Přichází zkušený obránce Andrej Šustr

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
143.8 ms