Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Martin Nečas: Můžeme se měřit s nejlepšími, chceme vyhrát

Martin Nečas © google.com

Martin Nečas patřil k hlavním strůjcům posledního zápasu proti Kanadě, v němž si připsal dvě asistence. Na čtvrtfinále si věří a chce vyhrávat.

Martin Nečas je jednou ze tří zámořských posil, které dorazily posílit českou hokejovou reprezentaci na závěr základních skupin MS v hokeji 2024. Oproti dvojici z Bostonu stihl Martin Nečas zasáhnout již do sobotního zápasu proti Velké Británii, kde sice vyšel bodově naprázdno, ale jeho přítomnost byla hodně znát.

Proti Kanadě byl také hodně vidět a v přesilovce předložil výbornou křížnou přihrávku na Dominika Kubalíka, který vyrovnával na 1:1. Kanadský tým poté odskočil na rozdíl dvou branek a Češi hráli bez odvolaného Lukáše Dostála. V prvním případě se podařilo Ondřeji Palátovi tečovat skvělou střelu Davida Špačka, a poté přišel opět okamžik Martina Nečase.

Ten podobným způsobem, jako při první brance, našel Romana Červenku, který po zpracování puku dokázal vyrovnat na 3:3. Hala explodovala, čeští fanoušci byli v ráži, stejně jako samotní hráči a českému týmu se podruhé za sebou podařilo skórovat ze hry s odvolaným Lukášem Dostálem.

Utkání šlo do prodloužení, kde dostal český tým výhodu přesilovky 4 na 3, což bývá považováno za nejlepší typ přesilové hry vůbec. Bohužel, při snaze Martina Nečase vystřelit puk mu sjel z čepele a po následném brejku s trochou štěstí rozhodl Cozens o vítězství Kanady. Šlo tak o hořkou kapku na jinak výborném výkonu české hokejové reprezentace i Martina Nečase.

Martin Nečas získal po zásluze ocenění za nejlepšího hráče na české straně, když svými dvěma asistencemi pomohl dvakrát českému týmu vyrovnat a celkově byl na ledové ploše velmi vidět.


Reportér se zeptal Martina Nečase, jaké má dojmy z těžkého zápasu proti těžkému soupeři.

„Těžký soupeř, ale myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Možná jsme byli trochu lepší a škoda toho konce.”

Zápas měl parametry play off a nabídl vysoké tempo a tvrdé souboje.

„Myslím si, že to byl normální zápas. Kanada má výborný tým, ale myslím, že jsme hráli dobře a škoda toho konce,” odpověděl podobně, jako při první otázce.

První dvě třetiny se diváci nedočkali gólu, ačkoli měl zápas slušnou úroveň a přes drobné chybičky z důvodu nesehraností některých hráčů, by si diváci určitě zasloužili góly. Třetí třetinu se diváci dočkali hned šesti gólů, z nichž poslední dva byly z českého tábora. Reportér se ptal Martina Nečase, jak hodnotí závěr, a zda byl český tým lepší, než Kanada.

„Dvakrát jsme to dobře sehráli před bránou, gólman nic neviděl a ten třetí gól hezky zakončil Červus,” odpověděl.

Český tým dokázal skórovat pouze v početní výhodě. V čem viděl Martin Nečas překážky?

„Kanaďané jsou dobří bruslaři, hráli to dobře, ale to samé i my. Oni také těch šancí moc neměli. Byl to vyrovnaný zápas, jak jsem říkal.”

Český tým nakonec padl gólem v prodloužení. Nicméně tento zápas byl výbornou přípravou na vyřazovací část turnaje.

„Myslím si, že tento zápas byl ideální před čtvrtfinále. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale aspoň jsme si dokázali, že můžeme hrát s nejlepšíma. Myslím si, že jsme byli i lepší. Máme z toho dobrý pocit, je jedno, koho dostaneme, chceme vyhrát,” shrnul Martin Nečas poslední zápas a působí odhodlaně do další fáze turnaje.

Rozhovor s Martinem Nečasem:

Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť X
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

TABULKA

no articles
104.9 ms