Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Litvínov může jásat: Zlatý mistr světa Ondřej Kaše zůstává

Ondřej Kaše © google.com

Litvínov jásá… Ondřej Kaše se rozhodl, že bude pokračovat ve Vervě. O čerstvého mistra světa byl enormní zájem, 28letý útočník se rozhodl zůstat.

Litvínov si může oddychnout – udržel svou největší hvězdu a spolu s ním se může radovat
i Extraliga. Úřadující mistr světa Ondřej Kaše se rozhodl zůstat v Litvínově, kam zamířil po svém předchozím angažmá z NHL. Během své premiéry v Litvínově měl průměr bod na zápas. Ondřej Kaše si vzal skvělou formu s sebou i na domácí MS v hokeji 2024 a pomohl českému národnímu týmu k vytouženému zlatu.

Není divu, že se o něj strhla mela, tedy alespoň mediální. Nejčastěji se mluvilo o jeho rychlém návratu do NHL – konkrétně se hovořilo o Edmontonu a Pittsburghu. Později se přidalo také Švýcarsko nebo přední velkokluby v české Extralize. Ondřej Kaše nakonec upřednostnil setrvání v Litvínovu, čímž udělal radost zejména litvínovským fanouškům a svým spoluhráčům, včetně trenéra.

Ondřej Kaše a jeho gól proti Finům

Ondřej Kaše: Rozhodly rodinné důvody

„Rodinné důvody a celkový pohled na věc mě však utvrdily v tom, že zůstanu v Česku. Tím pádem byl jedinou volbou Litvínov," odůvodnil své setrvání v Litvínově a připouští, že byl překvapený, kolik nabídek se objevilo.

Do Česka se Kaše vrátil po dlouhých devíti letech. Než opustil Extraligu, nastupoval v dresu Chomutova ještě jako náctiletý. V zámoří vyrostl ve velmi kvalitního útočníka, bohužel ho srážela častá zranění, a proto zamířil do Litvínova, aby restartoval svou kariéru. Litvínovu se odvděčil tím, že se rozhodl zůstat a pokračovat v započaté kampani.

Ve Vervě jsou si vědomi, co získali setrváním Ondřeje Kaše v týmu. Slovy chvály na hráčovu adresu nešetřil generální ředitel Pavel Hynek.

„Ondra je hráčem, který svými výkony nastavuje laťku vysoko nejen pro sebe, ale dokáže
s sebou strhnout celý tým. Jsme moc rádi, že se rozhodl setrvat."

Velkou motivací Ondřeje je také možnost zahrát si se svým o rok mladším bratrem, Davidem. Do následující sezony je třeba počítat s Litvínovem, ačkoli přišel o Liama Kirka, udržel si Ondřeje Kašeho a budou opět pronásledovat nejlepší týmy Extraligy.

Ondřej Kaše v minulé sezoně v základní části nasbíral dohromady 54 bodů (23 + 31) ve 48 zápasech. V play off neměl takový průměr, přesto si připsal 7 bodů (1 + 6), ale i přesto patřil
k lídrům týmu.

Ondřej Kaše v litvínovském dresu


Přečtěte si také: Přestupová bomba: Roman Červenka se stává novou posilou Pardubic

Zdroj: hokejportal.cz, hokej.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
45.2 ms