Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Jakub Lauko se stěhuje z Bostonu do Minnesoty

Jakub Lauko © google.com

Jakub Lauko poprvé mění dres v zámoří. Z Bostonu míří do Minnesoty Wild.

Odchovanec chomutovského hokeje mění poprvé své působiště v zámoří. Jakub Lauko byl draftován v roce 2018 ve 3. kole jako celkově 77. hráč. V Bostonu se výrazně prosadil až v minule sezoně, když si za 65 zápasů připsal 11 bodů za 3 góly a 8 asistencí.

Jakub Laukou působil převážně na farmě v týmu Providence Bruins. V sezoně 2020/21 si dokonce odskočil do české Extraligy, kde nastupoval za Karlovy Vary. Nyní pražský rodák zamíří z Boston Bruins do Minnesoty Wild. Kromě Jakuba Lauka získala Minnesota také právo volby ve 4. kole letošního draftu; naopak míří americký útočník Vinni Lettieri.

Jakub Lauko

Češi v NHL: Jakub Lauko je třetím Čechem, který se zapojil do přestupů

V NHL je třetím Čechem, kterého se týká přesun v NHL. Před Jakubem Laukem ukončili své působení v NHL Radim Šimek (Liberec) a Jiří Smejkal (Pardubice), kteří se vrací do České Tipsport Extraligy. Hodně se také hovoří o Martinu Nečasovi, kam zamíří. O jeho služby má zájem hned několik týmů.

Největší pozornost zatím vyvolaly přesun Andrewa Mangiapaneho z Calgary do Washingtonu a Chris Tanev, který míří z Dallasu do Toronta.

Bilance Jakuba Lauka v zámoří:

Soutěž

OZ

G

A

B

+/-

NHL

83

6

11

17

-1

AHL

134

23

38

61

-4


Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

  • nenalezen žádny zápas

TABULKA

no articles
76.7 ms