Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Dominik Kubalík se po pěti letech vrací z NHL do Švýcarska

Dominik Kubalík © google.com

Devětadvacetiletý český útočník opouští zámořskou NHL. V NHL se mu příliš nedařilo, což potvrzují statistiky z poslední sezony v Ottawě. Hráč se vrací do Švýcarska.

Dominik Kubalík opouští NHL a vrací se do Švýcarska

Novopečený mistr světa a čerstvý otec Dominik Kubalík (29 let) se po pěti letech vrací z NHL do Švýcarska, kde se mu nadmíru dařilo. Někdejší střelec Plzně a Ambri-Piotty se tak vrací na místo činu – Ambri Piotty.

Zámořská NHL je snem každého hráče, a Dominiku Kubalíkovi se tento sen splnil před pěti lety. Hned v první sezóně si připsal 54 bodů a neuvěřitelných 34 branek, což byl debut jako z pohádky pro plzeňského rodáka. Na tuto debutovou sezónu však nenavázal a jeho výkony začaly postupně klesat. Hráč na chvíli ožil v Detroitu, ale poté přišel pád v Ottawě.

Velkou nadějí bylo domácí MS v hokeji 2024, ale ani zde nezářil, alespoň ne v prvních zápasech. První body si Kubalík připsal až ve čtvrtém zápase proti Dánsku. Blýskl se zejména proti Švédsku, kde si připsal 3 body (2+1), a ve finále proti Švýcarsku krásnou rybičkou posunul přihrávku v klíčovém momentu, který vedl ke druhému gólu, po němž už nebylo pochyb, že se staneme mistry světa.

Dominik Kubalík

I přes zlepšené výkony si však nešlo nevšimnout určité křeče, ve které se Dominik Kubalík nacházel. Špatná sezóna se na něm výrazně podepsala, a nyní se objevilo jedno z nejlepších východisek – nabídka ze Švýcarska, konkrétně z Ambri-Piotta, kde Kubalík strávil dvě vydařené sezóny před odchodem do Chicaga.

Jak si vedl Dominik Kubalík v NHL? Celkem nastoupil do 357 zápasů, ve kterých nasbíral 176 bodů (93+83). Nejvíce bodů získal hned v úvodní sezóně za Chicago Blackhawks – 77 zápasů, 54 bodů (34+20).

Ve švýcarském týmu Ambri-Piotta strávil dvě sezóny, během nichž zaznamenal více než jeden kanadský bod na zápas. V 90 zápasech posbíral dohromady 97 bodů (37+60). Uvidíme, zda se mu podaří restartovat kariéru a spravit si chuť po nevydařeném angažmá v NHL. Částečně si ji již napravil na domácím MS.


Přečtěte si také: Světový hokej smutní: Johnny Gaudreau se svým bratrem zemřeli

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
54.4 ms