Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

David Pastrňák věří v sílu českého týmu a jeho schopnost porazit USA ve večerním zápase

David Pastrňák © google.com

David Pastrňák oceňuje sílu týmu, hodnotí soupeře a komentuje změnu ve formaci, kdy Romana Červenku vystřídá Ondřej Palát.

David Pastrňák: Chceme si vytvořit náskok a kontrolovat hru

David Pastrňák patří mezi největší hvězdy turnaje. Na bodový zápis zatím čeká, naskočil až do posledního zápasu ve skupině proti Kanadě. Jeho přítomnost byla na ledě znát. Doufejme, že dnes večer proti USA přidá nějaké body a pomůže zdolat silného soupeře. Martin Nečas byl v podobné situaci, když posílil českou hokejovou reprezentaci o něco dříve. Ve svém prvním zápase vyšel bodově naprázdno, ale proti Kanadě si připsal dvě asistence.

Český hokej trápí v poslední době negativní bilance s USA. Poslední tři zápasy ve čtvrtfinále zvládli lépe američtí hokejisté.

„Myslím, že ve čtvrtfinále těžko narazíš na špatného soupeře. Je to dobrý tým, mají hodně ofenzivní beky. Teprve odpoledne budeme mít mítink. Musíme hrát ofenzivní hokej, protože oni v obraně určitě nejsou tak skvělí,” hodnotil čtvrtfinálového soupeře David Pastrňák.

David Pastrňák hrál naposledy proti USA na MS 2022, kde pomohl hattrickem sestřelit USA v utkání o bronz.

„Jo, hned mi to naběhne v hlavě. Je to dobré na psychiku a těším se na čtvrteční zápas.”

Atmosféra na MS, zejména v O2 Areně, je elektrizující. Český tým ještě neprohrál v základní hrací době a podařilo se mu hned několikrát otočit nepříznivý stav. Nabíjí diváci českou hvězdu?

„Určitě je to dobré pro sebevědomí. Je dobré, že se dokážeme vrátit do zápasu za jakéhokoliv stavu, ale určitě nechceme dohánět skóre proti Amíkům. Chceme kontrolovat hru a určitě vytvořit náskok. Chceme dát první gól, abychom do toho dostali fanoušky, a abychom vedli celý zápas.”

Na stadionu samozřejmě nechybí ani maminka Davida Pastrňáka, která fandí českému týmu. Jak moc je pro Davida Pastrňáka důležité, že je na tribuně jeho maminka?

„Samozřejmě, všechny maminky od kluků si to užívají. Máme obrovskou radost, že můžeme hrát pro ně tady v Česku. Spoustu z nás hraje mimo Česko a ony musí být ty, co přilétají. Teď je to naopak.”

Fanoušci jsou velkým motorem českého týmu i Davida Pastrňáka. Na otázku, zda čerpá energii z nich, odpověděl:

„Stoprocentně. Hokej hraju, protože ho miluji. Pak na druhým místě samozřejmě pro fanoušky. Užívám si a vnímám, že mám možnost vůbec hrát před tolika lidmi. Je to sen každého malého kluka, užívám si to. Na tlak jsem zvyklý a v Americe je o hodně větší.”

Máme opravdu silný tým. Palič je výborný hokejista

Během play off proti Floridě došlo na potyčku s Matthewem Tkachukem. Na mistrovství světa za USA hraje jeho bratr Brady Tkachuk. Dojde na potyčku?

„Brady je hlavně lepší hokejista, než Matthew. Je výborný, tvrdý, ale ještě jsem neviděl, jak hraje na mistrovství, ale jak říkám, je to určitě šikovný hokejista. Má hodně dovedností, je velký a fyzický zdatný.”

Proti USA nejspíše nastane změna ve formacích, kdy Romana Červenku vystřídá Ondřej Palát. Jak se zamlouvá tato změna Pastovi?

„Je mi to jedno. Cokoliv nám pomůže k výhře. Palič je výborný hokejista, má dva Stanley Cupy a určitě spoustu zkušeností. Myslím si, že to bude jednoduchý s ním hrát. My jsme spolu hráli jednou na Světovém šampionátu, takže se trochu známe.”

Utkání s Kanadou patřilo mezi nejlepší zápasy na šampionátu, tedy rozhodně z českého pohledu. Jak moc oceňuje sílu týmu po tomto zápase?

„Já si myslím, že máme tady výbornou sestavu a spoustu šikovných kluků. Nesmíme na to zapomenout, protože máme strašně silný tým a musíme se soustředit na nás. Se vší úctou k soupeřům, máme tu fakt výborný tým a musíme využít svou sílu.”

Celý rozhovor:

Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť X
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
58.1 ms