Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Česká hokejová reprezentace: Jiří Šlégr je novým generálním manažerem

Jiří Šlégr © ceskyhokej.cz

Jiří Šlégr byl zvolen novým generálním manažerem. Alois Hadamczik je spokojený s jmenováním Jiřího Šlégra.

Jiří Šlégr se stal novým generálním manažerem české hokejové reprezentace

Česká hokejová reprezentace zná jméno nového generálního manažera – Jiřího Šlégra. Jeho předchůdce Petr Nedvěd byl důležitým členem zlatého výběru, protože dokázal domluvit hráče ze zámoří a stmelit tak zlatou partu domácích mistrů světa.

O to překvapivější byl jeho odchod po zlatém úspěchu, ale bohužel se jednalo o vlastní rozhodnutí z osobních důvodů. Nedvěd již jednou v minulosti odstoupil ze stejné pozice
z podobných důvodů.

Několik týdnů byla česká hokejová reprezentace bez generálního manažera. Jmenování Jiřího Šlégra může působit poněkud překvapivě, protože nedávno byl soupeřem Aloise Hadamczika, se kterým sváděl boj o pozici nejmocnějšího muže českého hokeje.

Nyní se oba bývalí soupeři sejdou ve stejném týmu. Prvním úkolem bude navázat na zlatý úspěch z domácího mistrovství a pokusit se obhájit zlato.

Jiří Šlégr

Alois Hadamczik: Za mě je na tuto pozici ten správný člověk

Na tiskové konferenci vyjádřil Alois Hadamczik, aktuálně nejmocnější muž českého hokeje, spokojenost s volbou náhradního GM.

„Jako hokejový hráč dosáhl Jiří Šlégr úplného maxima, mluví perfektně anglicky, je to férový člověk a má obrovský rozhled co se týče hokeje. Za mě je na tuto pozici ten správný člověk. Věřím, že využije své zkušenosti a udělá maximum pro to, abychom opět dokázali vytvořit tým nejlepších hráčů,"dodal Hadamczik.

Úlohou generálního manažera je mimo jiné stmelit celý tým, což se ukázalo při posledním úspěchu na mistrovství světa,"uvědomuje si Šlégr. „Na toto bych chtěl určitě navázat a pomoct vytvořit takovou partu, která by tento úspěch zopakovala."

Jiří Šlégr patří mezi největší postavy českého hokeje od rozdělení Československa. Během své kariéry se mu podařilo získat Stanley Cup, zvítězit na mistrovství světa i na olympiádě. Těmito úspěchy se zařadil po bok Jaromíra Jágra a oba jsou členy Triple Gold Clubu.


Přečtěte si také: Šok v Extralize: Marek Zadina se rozhodl skončit v Pardubicích

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

TABULKA

no articles
100.7 ms